Junker: Srbija jedan od lidera za ulazak u EU, dolazim

Objavljeno: 11.10.2017.


Predsednik EK Žan-Klod Junker je rekao da Srbiju vidi kao jednog od lidera za ulazak u Evropsku uniju i najavio svoju posetu Beogradu na proleće sledeće godine.
“Predsednik i premijerka su zajedno ocenili EU pristupni proces Srbije. Predsednik Junker je ponovio da, kao što je već rekao u svom govoru o Stanju Unije, on vidi Srbiju kao jednog od lidera za ulazak u EU tokom sledećih godina”, stoji u saopštenju prosleđenom Tanjugu posle sastanka predsednika Junkera i premijerke Ane Brnabić u Briselu.

U Evropskoj komisiji kažu da je Junker tokom razgovora čestitao Ani Brnabić na njenom mandatu na čelu srpske vlade i pohvalio njen izbor da Brisel bude njena prva međunarodna zvanična poseta.

“Predsednik i premijerka su se saglasili da u okviru pristupnog procesa Srbija mora da nastavi da primenjuje reforme, posebno one u oblasti vladavine prava, uz naglasak na činjenici da to nije pitanje brzine već postizanje visoko kvalitetnih rezultata za građane Srbije”, navodi se dalje u saopštenju sa sastanka predsednika Evropske komisije i premijerke Srbije.

Tokom razgovora sa Anom Brnabić, Junker je ohrabrio Srbiju da nastavi sa konstruktivnom ulogom u cilju stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.

U Evropskoj komisiji kažu da je Žan-Klod Junker danas prihvatio poziv da poseti Beograd, najverovatnije na proleće sledeće godine.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *