Vrele Gume test: Hyundai i30 1,4 T-GDI

Objavljeno: 8.10.2017.


Evropski proizvođači nove modele prilagođavaju ukusima i potrebama Kineza. Hyundai se novim i30 obraća isključivo Evropi! Čudna neka vremena
Ako smo pre dvadesetak i više godina na najvećim evropskim sajmovima proizvođače i njihove modele iz Južne Koreje doživljavali kao čudo, danas četvrt veka kasnije oni su postali ravnopravni članovi međunarodne automobilske zajednice. Stoga, od njih više ne očekujemo funkcionalnost “automobilskih primata” koji ispod žita uvaljuju osrednji dizajn, solidan kvalitet i prastaru pozajmljenu tehnologiju po bagatelnoj ceni. Ta vremena su nepovratno za nama pa za test vožnju novog Hyundai i30 naš novinarski “štim” ne popuštamo ni za oktavu.

Odmah treba reći, treća generacija Hyundai i30 stiže u trenutku male krize ovog proizvođača u Aziji, pogotovo Kini. Plasman Hyundai modela u svetskim razmerama je u ovoj godini manji od očekivanja. Preskakanje ovog tehnološko-psihološkog praga za Hyundai neće biti lak zadatak ali za sada se bar u Evropi drže prilično dobro. Modeli prstižu bez zastoja, Tucson je već u visokom društvu najbolje prodavanih krosovera u svojoj klasi.

Kompletan članak na sajtu Vrelegume.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *