“Bar šest mjeseci nemojte krasti!”

Objavljeno: 28.9.2017.


Gostujući u emisiji ”Puls” BN televizije, ministar bezbjednosti u SM BiH Dragan Mektić ističe da je šest mjeseci dovoljno da se ne krade u BiH i da se vide ogromni pomaci na bolje, ali naglašava, to nije u interesu političara.
“Evo kažem, kralo se i nema šta se nije radilo u ovoj državi. Ali hajde da probamo samo šest mjeseci da ne krademo i da radimo u interesu naroda i da vidimo hoće li se promijeniti nešto, pa ako se ništa ne promijeni onda se može krasti i dalje”, јаsan je Mektić.

“Ali ipak, hajde da šest mjeseci ko ukrade ode u zatvor istog momenta i da sva moguća inkvizicija bude izvršena prema njemu”.

Mektić je ubijeđen da bi se tada stvari promijenile, ali:

“Ali, to ne odgovara politikama u ovoj državi. Ovdje je problem politika, mi imamo neodgovorne političare”, navodi Mektić.

BiH sve više tone. Percepcija Međunarodne zajednice je da je Pravosuđe BiH katastrofalno, rak rana ove države i ovog društva, istakao je Mektić navodeći da mi sada opet očekujemo da nam ta Međunarodna zajednica riješi problem.

“Kako god nam Međunarodna zajednica riješi probleme, mi ćemo pokvariti to ako dospije u naše ruke”, navodi ministar i naglašava da se sa Međunarodnom zajednicom ne može živjeti vječno u BiH.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *