Scenario Srpske: Ova vlast odlazi

Objavljeno: 17.9.2017.

Desiće se scenario Republike Srpske, a to je da ova vlast konačno ode, da Srpska konačno prodiše i posle 12 godina dobije jednu poštenu i čestitu Vladu, rekao je danas u Banjaluci Igor Crnadak, potpredsednik PDP i ministar inostranih poslova BiH.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući izjavu Dragana Mektića, člana Glavnog odbora SDS i ministra bezbednosti BiH, da ne vidi ništa sporno u “makedonskom scenariju” kako predstavnici institucija Republike Srpske često karakterišu poteze opozicije u Narodnoj skupštini Srpske, rekao da mu nije jasno na šta tačno misle Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske i Željka Cvijanović, premijer Srpske.

“I Dodik i Cvijanović i svi iz vlasti koji su spominju makedonski scenario uopšte ne znam na šta misle. U Makedoniji je nerede napravila vladajuća struktura koliko se ja sećam. Uopšte ne razumem šta im znači ‘makedonski scenario’ zašto plaše sa tim građane”, kazao je Crnadak.

Rekao je da je u Narodnoj skupštini Republike Srpske demonstrovana sila i da se nijedna vlast nije održala na silu.

“Nadam se da će sve to na miru da se okonča, ali to njihovo ponašanje pokazuje da su u potpunosti izgubili kompas”, dodao je Crnadak.

Izjavu Milorada Dodika da ne odustaje od sna da Republika Srpska i Srbija budu jedno, prokomentarisao je rečima da je “srce svih koji žive u Srpskoj jednim delom u Srbiji, a da Dodik manipuliše javnošću i da to je narod prepoznao.

“Samo bih da ga pitam, šta je bilo s referendumom o nezavisnosti Republike Srpske koji je obećao”, pitao je Crnadak.

(BN televizija / Agencija)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *