Protest protiv Parade ponosa u centru Beograda

Objavljeno: 17.9.2017.

Nekoliko desetina građana okupilo se u Bulevaru kralja Aleksandra kod Crkve Svetog Marka na protestu protiv Parade ponosa.

Okupljeni su nosili transparente protiv Parade, zastave Rusije i crkvenu ikonografiju.

“Nemoral i gej sramotu nikad više u javnom životu“, piše na jednom transparentu.

Ispred građana koji protestuju nalazi se veliki broj policije.

Beogradska Parada ponosa pod sloganom “Za promenu” biće održana u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga do Trga Republike.

Na ulicama je pojačano prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije, ali reporter B92 sa lica mesta javlja da policije ima dva ili tri puta manje nego na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.

Učešće na Paradi ponosa najavili su premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i ministri Zoran Đorđević i Branko Ružić, kao i lider LDP Čedomir Jovanovć i pripadnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”.

Za saobraćaj je zatvorena trasa kojom će se kretati Parada ponosa od Cvetnog trga do Terzija, a vidljive su jake policijske snage na svim punktovima od Moskve do Cvetnog trga.

Zbog Parade ponosa i trke “BGD 10K” veliki broj ulica u centru Beograda biće zatvoren u nedelju, pa se apeluje na građane da se naoružaju strpljenjem. Neke ulice biće nedostupne i za pešake, javni gradski prevoz će pretrpeti velike promene, a to sve u trenutku brojnih radova na saobraćajnicama zbog kojih su poslednjih nedelja gužve u glavnom gradu Srbije svakodnevnica.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *