Poplave širom Hrvatske, a kiša ne staje, Istra u opasnosti

Objavljeno: 17.9.2017.

Obilna kiša stvara probleme u celoj Hrvatskoj, a poplava ima u više gradova, javlja “Indeks”. Istra i Kvarner su zbog mogućih obilnih padavina u narandžastom.

Osim toga, ubog obilnih kiša i Sava se kod Zagreba izlila iz korita.

Hrvatski Hidrometeorološki zavod predviđa promenljivo do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posebno ujutro na zapadu zemlje, uključen je i Meteoalarm – Istra i Kvarner su zbog mogućih obilnih padavina u narandžastom što znači da su opet moguće bujične poplave.

Izuzetno obilna kiša u subotu je izazvala poplave i na Kvarneru, a najteže stanje je u Crikvenici i Novom Vinodolskom, gde su zatvoreni za saobraćaj poplavljeni putevi.

Prema nezvaničnim podacima, u subotu uveče je u Crikvenici palo 183 litara po kvadratnom metru, a toekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Pod vodom su delovi najužeg centra Crikvenice, a ima problema i na Krku. U Crikvenici se iz korita izlio potok Dubračina i poplavio okolno područje. Pod vodom je celo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi delovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu i osnovnu školu, a vatrogasci crpe vodu uz tih objekata.

Poplavljene su i neke privatne kuće, saznaje hrvatski portal od vatrogasaca, koji su tokom jutra obavili četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvoren put Bribir – Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Na Krku je kiša izazvala najviše problema u centralnom delu ostrva na području Malinske, Omišlja i Dobrinja te su i tamo vatrogasci morali dvadesetak puta izlaziti na intervencije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *