Vučić: Da danas stvorimo budućnost

Objavljeno: 16.9.2017.

Suživot sa Bošnjacima, trajni dogovor sa Albancima, normalnost u odnosima sa Hrvatskom, očuvanje Republike Srpske, Evropska unija, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom… to je naš 21. vek i to se rešava danas, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u autorskom tekstu za specijalno izdanje Blica povodom 21. rođendana tog lista na temu “Srbija u 21. veku”, naveo da budućnost određujemo onim što radimo danas, a građanima Srbije poručio da se pripreme, bore i rade za sadašnjost i današnji dan, jer se u njemu krije svih sledećih stotinu godina.

“I znajte da ste vi taj 21. vek i vi ste, ne neko drugi, čitava Srbija u njemu. Vaša deca će imati svoj vek i svoje dane i oni će im biti upravo onoliko dobri koliko mi danas budemo sposobni da ovaj, naš posao, pošteno obavimo. I da danas, stvorimo budućnost”, naglasio je Vučić.

Podsetivši da su pre 100 godina naši preci rešavali i odredili Jugoslaviju, Vučić je naveo da mi rešavamo i određujemo, ponovo, Srbiju.

Smatra da je to veliki zadatak, ali i zadatak kojeg ne treba da se plašimo jer, kako navodi: “Sa stanovišta proviđenja, da mu nismo dorasli, verujem da nam ne bi bio ni dodeljen.”

Naveo je da ga ponosnim čini činjenica to što nam je dopušteno da “mi, danas, postavimo Srbiju 21. veka, i uredimo ovu našu, balkansku planetu, i to tako što ćemo je obezbediti od svih mogućih potresa, vulkana i udara”.

“Naravno, svestan sam, i svi bi trebalo da budu svesni, da su nam, u tom poslu, nedovoljni snovi, potrebni su nam planovi. I potrebno nam je da ga radimo danas, tako da ništa, ali baš ništa, ne ostavimo za sutra”, kaže Vučić.

Prema njegovom mišljenju, to je jedini način da izbegnemo onu zamku koju je istorija postavila pred nesrećne tvorce Krfske deklaracije i da “ne postanemo, sutra, bilo kome izgovor, nego da budemo primer”.

Ukazao je da je potrebno da više radimo i verujemo u sebe i da je to program za budućnost.

“I vrlo dobro znam da, ukoliko danas ovu zemlju ne izgradimo, ne ojačamo, ne uredimo, sutra je jednostavno nećemo ni imati. I znam da je svaki radni dan u Grdelici, svaki kilometar tamo izgrađen, naše sutra. I svaka nova fabrika danas je naše sutra. Svako novo radno mesto danas nije ništa drugo nego to, naše sutra. Svaka nova investicija koja stigne danas, biće tu sutra, da bude, baš to – sutra”, napisao je Vučić.

Naglasio je i da Kosovo danas i čitav ovaj region danas, jeste upravo naša budućnost, naša sutrašnjica.

Vučić je, u tekstu za sutrašnje izdanje Blica, ukazao da mi drugu planetu nemamo i da smo je nasledili sa prostim zadatkom da u njoj živimo, danas, da bi drugi posle nas mogli isto to da rade, ali mnogo lakše, sutra.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *