Neuspjeh Austrije, kraj za Kolera

Objavljeno: 16.9.2017.

Švajcarac Marsel Koler, nakon više neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu, napustiće klupu austrijske reprezentacije.

Ugovor mu ističe krajem godine i sedeće na trenerskoj klupi barem još na oktobarskim utakmicama, među kojima je i susret protiv Srbije početkom meseca u Beču, saopštio je u petak uveče predsednik Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) Teo Vinter.

Koler je preuzeo trenersku palicu austrijske reprezentacije na jesen 2011.godine i u prvom meču je pretrpeo poraz protiv Ukrajine, ali je zahvaljujući njemu Austrija prvi put prošla kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U junu prošle godine je austrijska reprezentacija učestvovala na Evropskom prvenstvu u Parizu, gde je nakon dva poraza, i jednog remija ispala u grupnoj fazi.

Nakon toga reprezentacija više nije uspela da ostvari uspehe kvalifikacije za Evropskom prvenstvo. Vinter je poručio da je Koler dobro radio, ali je statistika ta da je u poslednjih 18 utakmica samo na četiri odneta pobeda.

“Kao i u jednom preduzeću, gde se na kraju godine analiziraju rezultati, i u sportu je prirodno da na kraju odlučuju rezultati“”, objasnio je odluku Predsedništva OeFB.

Za sada je još neizvesno ko će naslediti Kolera, a Predsedništvo fudbalske organizacije sastaće se najverovatnije nakon utakmica protiv Srbije (6.oktobra), odnosno Moldavije (9.oktobra).

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *