“Kritično” u Britaniji – opsadno stanje u Londonu

Objavljeno: 16.9.2017.

Britanske vlasti nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kojem je povređeno 29 osoba.

Zbog toga je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na “kritičan” kasno sinoć, nakon što je bomba delimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, navodi danas AP.

Vojnici će se danas pridružiti policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *