Krespo: Ikardi odmah iza Mesija i Kristijana

Objavljeno: 16.9.2017.

Bivši napadač argentinske reprezentacije Ernan Krespo smatra da je Mauro Ikardi kompletan igrač.

Igrač Intera je trenutno u pregovorima sa “neroazurima” o produžetku saradnje kako bi ga milanski klub zadržao što duže.

“Posle Kristijana Ronalda i Mesija koji su sa druge planete, Ikardi je napadač koji mi se najviše dopada. Sa 24 godine je već šampion i i može da postane prava svetska klasa”,rekao je Krespo za Gazetu delo Sport.

Krespo kaže da Ikardijeve igre prati od kada je ovaj došao u Italiju i dodaje da svake godine uprkos problemima napreduje.

“Ne zaboravimo da igrajući u Seriji A samo jednom nije uspeo da postigne dvocifren broj golova, u sezoni 2013/2014. On definitivno zna gde je gol. Ikardi je kompletan centarfor. Može da daje golove desnom ili levom nogom, glavom. U kaznenom prostoru se kreće kao da je njegov. Trčanje, lažnjaci, iznenadne promene pravca, sve to sa ciljem da se da gol ili stvori šansa za jedan. Ima neverovatne kvalitete i snažnu konstituciju”, kaže Krespo.

Ikardi je nedavno dobio poziv i za nacionalnu selekciju Argentine.

“On je savršen napadač u paru sa Mesijem. Bilo je kontroverzi u vezi sa njim, ali sa tim kontroverzama nikad nisam bio saglasan. Sada se svi izgleda slažu da je Ikardi pravi centarfor koji će nas odvesti na Mundijal”

Kada Kandreva ili Perišić centriraju sa leve ili desne strane on je uvek tu, podseća Krespo i naglašava da nema trenera koji to ne voli kod igrača, uključujući i Lučana Spaletija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *