Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Objavljeno: 16.9.2017.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za današnji napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba.

Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29.

Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena lekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, preneo je AP.

Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povređenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede.

Prema navodima policije, većina povređenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”.

Prema rečima gradonacelnika Londona Sadika Kana potraga je u toku.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

Jaka eksplozija ođeknula je rano jutros u metro stanici “Parsons grin” u Londonu, u kojoj je povređeno najmanje 18 putnika, uključujući i desetogodišnjeg dečaka.

“Izvori u službi bezbednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka”, preneo je izveštač Skaj Njuza.

Napad se dogodio jutros u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *