Britanija očekuje nove napade, nivo opasnosti “kritičan”

Objavljeno: 16.9.2017.

Velika Britanija podigla je nivo opasnosti od terorizma na najviši nvo, rekla je premijerka Tereza Mej.

Mejova je rekla da je pretnja od terorizma povećana s ozbiljnog na kritičan, što znači da se očekuju napadi.

Na ulicama će narednih dana biti prisutni pripadnici policije i vojske, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej, preneo je Rojters.

U izjavi, koju je prenosila britanska telvizija, Mej je navela da će u tom periodu pripadnici vojske zameniti pripadnike policije na određenim lokacijama, koje nisu dostupne javnosti.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba.

Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29.

Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena lekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, preneo je AP.

Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povređenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede.

Prema navodima policije, većina povređenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”.

Prema rečima gradonacelnika Londona Sadika Kana potraga je u toku.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

“Izvori u službi bezbednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka”, preneo je izveštač Skaj Njuza.

Napad se dogodio jutros u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *