Vučić i Skot: Nada da odnosi u regionu idu u pravcu mira

Objavljeno: 15.9.2017.

Razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot. Glavna tema regionalna situacija, a reči je bio i o dijalogu o Kosovu.

Kako se ističe u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima, Vučić je danas sa Skotom, uoči puta u Njujork radi učešća u generalnoj debati 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o regionalnim i drugim međunarodnim pitanjima.

Ambasador Skot je pozdravio poziv predsednika Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i preneo da Sjedinjene Američke Države ohrabruju sve strane da sadržajno razmišljaju i rade na sveobuhvatnom rešenju za odnose Beograda i Prištine, ističe se u saopštenju.

Dvojica sagovornika su naglasili značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, kao i primene Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali o evropskom putu Srbije i američkoj podršci reformskim naporima, uključujući i jačanje vladavine prava.

U razgovoru je konstatovan i stalan uspon bilateralnih odnosa, a a razmotrene su i mogućnosti za dalje jačanje ekonomske i vojne saradnje dveju zemalja, dodaje se u saopštenju.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *