Nakon Sjeverne i Južna Koreja ispalila rakete

Objavljeno: 15.9.2017.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je ispalila dvije balističke rakete kao brzi odgovor na posljednju provokaciju sjevernokorejske vojske, navodi južnokorejska agencija Jonhap.

Navodi se da je vojska lansirala rakete “Hjunmu-2” sa lokacije na istoku zemlje u blizini granice dvije Koreje samo šest minuta nakon što je Pjongjang ispalila sjevernokorejsku raketu.

Južnokorejska vojska je navela da je jednom raketom “tačno pogođena” oko 250 kilometara daleka simulirana meta u Istočnom moru, što je ista razdaljina kao do aerodroma Sunan u prestonici Sjeverne Koreje, dok je druga raketa pala u more “u inicijalnoj fazi”.

Rojters prenosi da će danas, na zahtjev SAD i Japana, biti održana vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN.

Sjeverna Koreja je ispalila neidentifikovanu raketu iz četvrti Sunan u prestonici Pjongjangu u pravcu istoka, saopštila je južnokorejska vojska. Raketa je preletjela preko sjevernog Japana, a prema izvještajima japanskog sistema za uzbunjivanje pala je oko 2.000 kilometara istočno od Hokaida, prenosi AFP. Japanska vlada je najoštrije protestovala zbog najnovije provokacije Sjeverne Koreje. Južnokorejska i američka vojska analiziraju detalje lansiranja, saopštile su vojne komande tih zemalja, prenosi Rojters.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *