Stigao je: Bentley Continental GT za 2018.

Objavljeno: 4.9.2017.


Treća generacija luksuznog Grand Tourera ima prepoznatljiv, a opet svež dizajn.
Očekivano, novi Continental GT zadržao je karakterističnu formu i stilske detalje prethodnika, uz dizajn koji je inspirisan konceptom Bentley EXP 10 Speed 6.

Automobil sada izgleda dinamičnije, između ostalog i zahvaljujući nešto drugačijim proporcijama, izduženoj karoseriji, nižem profilu i spuštenom prednjem delu vozila. Prednja osovina pomerena je unapred za 135 mm što je uticalo da hauba bude duža nego ranije.

Značajne promene dogodile su se i na zadnjem delu Continentala GT, koji je dobio nova, elipsasta stop svetla. Nove svetlosne grupe simbolično su “uparene” sa otvorima izduvnih cevi, koji su sličnog oblika.

Gledajući otpozadi, automobil izgleda elegantnije i sportskije u poređenju sa prethodnikom.

Novi Continental GT baziran je na MSB mehaničkoj platformi koju deli sa novom Porsche Panamerom.

Međuosovinsko rastojanje produženo je za 110 mm, dok je automobil sada širi za 25 mm.

Bentley je saopštio da je verzija sa W12 motorom lakša 85 kg u odnosu na prethodnika, zahvaljujući obilnoj upotrebi aluminijuma, pa je ukupna masa vozila spuštena na 2.250 kg.

Prva varijanta novog Continentala GT koja će se pojaviti na tržištu opremljena je unapređenoj verziji twin-turbo 6.0 W12 TSI motora. Pogonska jedinica uparena je sa osmobrzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Motor isporučuje 635 ks i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,7 s i razvija maksimalnih 333 km/h.

Proizvodnja novog Continentala GT počeće do kraja 2017, a prva vozila biće isporučena novim vlasnicima u proleće 2018. godine. Cena za sada nije saopštena.

Izvor: Index

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *