Volkswagen California XXL

Objavljeno: 13.8.2017.


Volkswagen je pripremio koncept izdanje svoje najnovije “kuće na točkovima” koja će, ako uđe u proizvodnju, svojim karakteristikama zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.
Konceptni model California XXL je inspirisan modelom T6 California, a baziran je na Volkswagenovom modelu iz privrednog programa koji se u različitim oblicima i veličinama nudi iza naziva Crafter.

U VW-u su kao osnovu za izuzetno opremljenu “kuću na točkovima” iskoristili Crafter sa srednjim međuosovinskim rastojanjem koji je za potrebe modernih nomada dobio značajno (namenski) redizajnirani krov ispod kojeg se krije prostran i dva metra dug ležaj. Za sedenje pored automobila tu je i tenda za zaštitu od sunca.

California XXL je takođe opremljena kompletnom kuhinjom i pratećim elementima, toaletom i tuš kabinom, a svoju praktičnu stranu pokazuju i prednja sedišta koja se mogu okrenuti prema zadnjem delu automobila. Za dobru atmosferu unutrašnjost je opremljena ambijentalnim osvetljenjem, a privatnost od pogleda spolja obezbeđuju znatno zatamnjena stakla.

Još uvek nije odlučeno da li će California XXL, koju će publika moći da vidi krajem avgusta u Dizeldorfu na izložbi kampera, dobiti “zeleno svetlo” za početak proizvodnje, ali nema sumnje da bi naišla na dobar prijem u porodicama koje vole i sebi mogu da priušte ovakvu vrstu vozila koji obezbeđuju dinamičan i zabavan godišnji odmor.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *