“Samo Bošnjaci se žale na most, to nije stav BiH”

Objavljeno: 13.8.2017.


Protivljenje izgradnji Pelješačkog mosta, koji bi trebalo da poveže najjužniji deo Dalmacije sa ostatkom Hrvatske, nije zvanična politika Bosne i Hercegovine.
Tome se tome protive samo predstavnici nekih bošnjačkih stranaka, izjavio je predsednik parlamentarnog odbora za spoljnu politiku Miro Kovač.

Kovač je rekao da je projekat Pelješačkog mosta u toku i da će most biti izgrađen za koju godinu, piše Hina. 

Bošnjacki član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da Hrvatska ne sme da gradi Pelješački most pre nego što se definiše pomorska granica između dve zemlje, podseća Hina. 

“Mi smo do sada imali samo izjave čelnika jedne od stranaka u BiH, konkretno gospodina Izetbegovića, a imamo i izjavu predstavnika jedne druge velike bošnjačke stranke SBB (Stranke za bolju budućnost BiH) gospodina Damira Arnauta u ‘Slobodnoj Dalmaciji’ pre”, izjavio je za Hinu Kovač.

On je objasnio da njihove izjave ne predstavljaju zvaničnu politku BiH, jer pored Bošnjaka, kako je rekao, u BiH žive i Hrvati i Srbi kao narodi koji su državotvorni.

Hrvatska želi da ima prijateljske odnose sa Bošnjacima, rekao je Kovač i dodao da Pelješački most nije samo projekat Hrvatske, već i Evropske Unije.,

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *