Nova studija pokazala da su žene u socijalizmu imale bolji seks i duplo više orgazama

Objavljeno: 13.8.2017.


Kada Amerikanci razmišljaju o komunizmu u Istočnoj Evropi, zamišljaju ograničenja putovanja, sumorne krajolike i ograničene slobode. Iako je većina toga tačno, kolektivni stereotip o komunističkom životu ne govori cijelu priču.
Pojedinci pamte da su istočni blokovi u to doba imali mnogo prava i privilegija, više nego u pojedinim tadašnjim liberalnim demokratijama, uključujući ponegdje i velika državna ulaganja u obrazovanje i obuku, uključenost u radnu snagu, izdašne naknade za porodiljsko odsustvo i djecu. 

Međutim, postoji jedna prednost koja nije zadobila neophodnu pažnju, a to je da su žene za vrijeme komunizma uživale u više seksualnog zadovoljstva, piše New York Times.

Uporedno sociološko istraživanje istočnog i zapadnog dijela Njemačke, provedeno nakon ponovnog ujedinjenja 1990. godine, otkrilo je da su žene u Istočnoj Njemačkoj imale dvostruko više orgazma nego žene zapadne Evrope.

Istraživači su se oduševili ovom disparitetom u prijavljenom seksualnom zadovoljstvu, posebno zbog toga što su žene iz Istočne Njemačke patile od ozloglašenog dvostrukog tereta – formalnog zaposlenja i kućnog rada. 

Nasuprot tome, poslijeratne žene zapadne Njemačke su ostale u kući i uživale su u svim uređajima koji štede na radu, a koji su proizašli od bučne kapitalističke ekonomije.

Ali, imale su manje seksa nego žene koje nisu imale tako lagodan život.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *