Drama u finišu, ‘Delfini’ bronzani u Beogradu!

Objavljeno: 13.8.2017.


Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu pošto su u finalu savladali selekciju Mađarske sa 12:11.




Prve dve četvrtine naš tim je pred prepunim tribinama odigrao odlično.

Čvrsto je držao ritam utakmice, bio efikasan u napadu. Sve što je bilo loše protiv Grka sada se vratilo na pravi način.

Posle 8:4 malo ko je verovao da Mđari mogu nešto da urade. Naravno, nisu se predali. Brzo su smanjili na 8:6 ali je Srbija do kraja četvrtine sačuvala ta dva gola.

Srbija: Filipović, Tankosić 2, Tomić 2, Lukić, Vučinić, Gvozdanović 1, Drašović 1, Toholj, Janković 2, Radojević, Radonjić 2, Velkić 2, Belopavlović. Selektor: Vujasinović.

Mađarska: Vogel, Zernivari, Lukač, Vadovič, Nađi 1, Ruser, Zatmari 3, Časovski 1, Manherc 4, Buran, Simon, Teleki 2,Čizar. Selektor Horkaji.

U poslednjih osam minuta naš tim je opterećen ličnim greškama bio na velikim iskučenjima.

Odnos 20:12 u borbenoj utakmici dovoljno govori o odnosu isključenja. Radonjić je sa dva lepa gola držao prednost, bilo je 5,20 do kraja 12:9 za Srbiju.

Mađari su krenuli na sve ili ništa, oslanjali su se na igrača više. Smenjio je Teleki, da bi 47 sekundi pre kraja Manherc pogodio za 12:11 u korist Srbije. 

Izgubio je naš tim loptu u poslednjem napadu, rival imao 22 sekunde da izjednači. Ali Tankosić je presekao napad Vadoviča i bronza je pripala Srbiji.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *