Oluja u Pekingu, stotine letova otkazano ili odloženo

Objavljeno: 12.8.2017.


Peking je danas zahvatila snažna oluja s grmljavinom, zbog čega je na jednom od najvećih aerodroma na svijetu stotine letova odloženo ili otkazano, dok su vlasti upozorile da bi kiša i vjetar mogli da uzrokuju klizišta u oblasti Sečuana, koju je ranije ove nedjelje pogodio zemljotres jačine 7.0 stepeni po Rihterovoj skali.
Pekinške vlasti izdale su “žuto” upozorenje na nepogode, uz navode da bi obilne padavine koje se očekuju u kineskoj prestonici mogle da izazove poplave u planinskim oblastima, prenosi Rojters. Najprometniji aerodrom u Kini, Međunarodni aerodrom u Pekingu pozvao je putnike, u saopštenju objavljenom na sajtu, da provejre najnovije informacije o letovima ka Pekingu i iz tog grada.

Skoro 500 letova je otkazano, dok je 182 odloženo, navedeno je na tom sajtu. Oluje sa obilnim kišama su prilično česte u Pekingu tokom ljetnjih mjeseci, često uzrokujući dugotrajna odlaganja letova, napominje britanska agencija.

Peking je na udaru najnovijih nepovoljnih meteoroloških prilika nakon što je tornado juče pogodio Mongoliju, pri čemu je smrtno stradalo petoro ljudi, dok ih je više od 50 povrijeđeno, a mnoge kuće su uništene.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *