Da li ste kupoholičarka?

Objavljeno: 12.8.2017.


Treba da naučite da svesno kupujete, ali pre toga prestanite da pratite društvene mreže koje imaju veze sa šopingom, pogotovo stranice vaših omiljenih modnih kuća
Ne sećate se šta ste kupili poslednji put kada ste obilazili radnje? Konstantno vas prati osećaj da nemate šta da obučete? U nekim buticima, pa i trgovinskim lancima, znaju kako se zovete? Ništa strašno – samo ste zavisnik od šopinga.

Na ovu “bolest” ukazuje i činjenica da još niste skinuli cene s nekih artikala, da usred noći posećujete sajtove sa garderobom, a u kupovinu idete rano ujutru, dok još niste jeli, kaže finansijski ekspert Kana Kembel. Prema njenim rečima, treba da naučite da svesno kupujete, ali pre toga prestanite da pratite društvene mreže koje imaju veze sa šopingom, bilo da su u pitanju nalozi vaših omiljenih modnih kuća na “Instagramu”, “Fejsbuku” ili “Tviteru”.

Kad poželite da pogledate sajt sa garderobom, upotrebite snagu volje da to ne uradite. Umesto toga, idite u šetnju, uzmite knjigu ili pozovite prijatelja ili blisku osobu. Kembelova savetuje i da napravite spisak svih stvari koje ste kupili u poslednje vreme kako biste se suočili sa surovom istinom.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *