Cupra postaje Seatov high performance pod-brend

Objavljeno: 12.8.2017.


Po pisanju pojedinih britanskih medija, Seat ima velike planove za Cupru.
Seat naime razmatra jaču ulogu za sportskije modele sa Cupra oznakom, uključujući tu i nameru o repoziciji Cupre u high performance pod-brend. Takođe, napravljen je i predlog o posebnom logu za Cupra modele.

Ovo i nije iznenađenje, budući da je Seat radio na ambicioznim planovima za Cupru još od jeseni 2015. godine i dolaska sadašnjeg prvog čoveka kompanije Luce de Mea. Njemu u tome podršku daje i šef Seatovog razvija i istatrživanja Matthias Rabe.

Seat nije želeo da komentariše konkretne planove, ali pojedini izvori navode da će Cupra modeli u budućnosti biti značajno odvojeni u odnosu na konvencionalne modele iz game španske marke. To znači da će dizajneri i inženjeri ima više kreativne slobode u stvaranju novih Cupra modela, ali i to da će Seat te automobile možda gurati u premium segment.

Sledeći Cupra model bi trebalo da bude ekstremniji Leon Cupra R (u prodaji se očekuje krajem ove godine), a zatim između ostalog sledi i high performance verzija SUV modela Ateca (u prvoj polovini 2018. godine).

Za sada nije poznato da li će možda neki od tih novih modela već poneti i ovaj predloženi novi logo.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *