Zakerberg pravi tim, hoće u politiku?

Objavljeno: 3.8.2017.


Osnivač Fejsbuka Mark Zakenberg i njegova supruga Prisila Čen angažovali su demokratu, nekadašnjeg savetnika Baraka Obame, Džoela Benensona za konsultata.
Kako piše “Politiko“, Benenson, koji je bio savetnik i u kampanji Hilari Klinton prošle godine, angažovan je kako bi sprovodio istraživanja za Inicijativu Čen-Zakerberg.

Benensonova kompanija “Benenson stratedžik grup“ sprovodiće istraživanja za tu organizaciju, čija je misija, kako se navodi na sajtu, “unapređenje ljudskog potencijala i promovisanje jednakosti“. 

Zakerberg i Čen saopštili su ranije da će 99 odsto svog bogatstva dati u humanitarne svrhe, koje se procenjuje na oko 45 milijardi dolara, a dovođenje Benensona je još jedan znak da par svoj filantropski rad sve jače gura ka politici, navodi “Politiko“. 

Par je u januaru zaposlio Dejvida Palufa, menadžera Obamine kampanje 2008, a zaposlili su i Ejmi Dadli, bivšu savetnicu senatora Tima Kejna.

Benenson nije komentarisao navode.

Iako poriče da je zaintereovan za politiku i neku javnu funkciju, Zakerberg se često pominje kao potencijalni predsednički kandidat 2020. godine.

Izvor: b92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *