Voda, novine i šal – oprema CZ u Pragu 3.200 dinara

Objavljeno: 3.8.2017.


Centar Praga nekoliko sati uoči utakmice ne nagoveštava da se u gradu dešava nešto neuobičajeno. Osim nekoliko zanimljivih detalja.
Veliki broj turista koji fotografišu, promoteri koji pokušavaju da ponude nešto ili vas povuku za rukav u svoj ugostiteljski objekat se uglavnom mogu videti na ulicama glavnog grada Češke.

Sedam sati pre početka revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i domaće Sparte grad “diše” uobičajenim ritmom.

Iako je atmosfera više turistička, a na ulicama naizgled nema očekivane fudbalske groznice, na nekoliko mesta u blizini Karlovog mosta se mogu naći navijački šalovi Zvezde i Sparte.

Foto: b92.net

Češka sportska štampa se može kupiti za 13-15 čeških kruna (sedamdesetak dinara), voda za 40 (oko 200 dinara), a šal košta 600 kruna (2.920 dinara). Kompletna “oprema” za meč se tako može nabaviti za 3.200 dinara.

U uskim uličicama centra grada može se pronaći i Spartina prodavnica u kojoj se mogu pazariti razne stvari i predmeti češkog kluba. Prodavnica izgleda zarobljeno u prošlom veku, ali joj možda baš to daje na ‘šmeku’.

S druge strane, Sparta je sa 2:0 ‘zarobljena’ u Beogradu i od 19 časova će pokušati da nadoknadi minus i prođe dalje pored motivisanih crveno-belih koji su do sada vezali četiri pobede bez primljenog gola u prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *