Norveška traži parove koji će imati seks na malim ekranima

Objavljeno: 3.8.2017.


Norveška nacionalna radio-televizijska kompanija NRK počeće do kraja godine da emituje emisiju u kojoj će prikazivati kako parovi vode ljubav.
Projekat je pokrenut kako bi tinejdžeri stekli zdraviju sliku o golotinji, svojim telima i seksualnim odnosima.

Autori emisije koja nosi naziv “Line fikser kroppen” tragaju za parovima koji će pristati na to da javno imaju seksualni odnos. 

“Glavna zamisao koja se krije iza emisije nije prikazivanje seksualnih organa u akciji, već udaljavanje od glorifikovanog načina prikazivanja seksa. Želimo da pokažemo mladima da je reč o lepoj i intimnoj aktivnosti koja nekad može da bude vrlo trapava”, rekla je voditeljka Line Elvsashagen.

Glavni urednik emisije Hakon Moslet kaže da je reč o novoj vrsti programa koji nudi drugačiji narativ od onog koji je zastupljen u porno-filmovima.

“Konstantno prikazivanje tela podvrgnutih raznim hirurškim intervencijama i koreografisanog seksualnog čina može kod mlađe populacije da stvori brojne iluzije i lažne nade. Verujemo da ćemo prikazivanjem celokupnog ljubavnog čina, a ne samo penetracije, uspeti da promenimo pogrešnu sliku koju mladi imaju o seksu”, zaključio je Moslet.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *