Medvedev: SAD nam objavile trgovinski rat, više nema nade

Objavljeno: 3.8.2017.


Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su SAD uvođenjem novih sankcija objavile trgovinski rat Rusiji.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su SAD uvođenjem novih sankcija objavile trgovinski rat Rusiji.

Kako kaže, više nema nada da će se odnosi dve zemlje popraviti.

Medvedev je na svom Fejsbuk profilu napisao da je uveren da te mere neće imati smisla i da će Rusija bez obzira na to moći da se razvija, preneo je TASS.

“Prvo, nada da će se popraviti naši odnosi s novom američkom administracijom je mrtva. Drugo, potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji”, napisao je Medvedev, nabrajajući posledice novog američkog zakona o sankcijama Rusiji, prenosi Sputnjik.

Administracija predsednika Donalda Trampa, dodao je, pokazala je potpunu nemoć time što je na ponižavajući način prenela izvršna ovlašćenja Kongresu, što menja ravnotežu vlasti u američkim političkim krugovima.

Medvedev je rekao da su sankcije u celini besmislene i dodao da je Rusija naučila prethodnih godina da razvija svoju ekonomiju u uslovima “gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, straha od stranih kreditora i investitora da ulažu u Rusiju pod pretnjom sankcija protiv trećih strana i zemalja”.

Američki Kongres je velikom većinom usvojio zakon kojim su uvedene nove sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, a Tramp je danas potpisao taj zakon, navodeći da i dalje ima “ozbiljne nedostatke”.

Izvor: Beta, B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *