“Jokić ima malo Tima Dankana u sebi”

Objavljeno: 3.8.2017.


Nikola Jokić napravio je pravi “bum” prošle sezone kada je bio jedan od najuzbudljivijih igrača za gledanje u dresu Denver Nagetsa.
Američki sajt koji je posvećen prevashodno timu iz Kolorada “NuggLove” navodi da Jokić ima nešto od legendarnog Tima Dankana u sebi.

Novinar ovog portala Metju Haf navodi nekoliko stvari po kojima su slični njih dvojica, a kao jedan na koji stalno podseća, nije košarkaški, već ljudski.

Haf kaže da je Jokić veoma skroman momak i da od njega nećete nikada videti da pravi gluposti van terena i da se obojica ponašaju veoma kulturno.

Kada je reč o igračkim sličnostima, Dankana nisu bez razloga zvali “Big Fundamental” (nadimak koji najbolji opisuje njegovu svestranost), jer je mogao sve skoro da radi na terenu.

Na postu je imao odličan rad nogu, po potrebi je mogao da širi u napadu, posedovao je sjajne dodavačke sposobnosti, dok ono što ga izdvaja za sada od Jokića jeste igra u odbrani.

Sa druge strane, igrač Denvera mnogo bolje širi igru, jer ima dobar šut za tri poena, nešto što igrač Sparsa u karijeri nije imao.

Sa vremenom koje ima ispred sebe, nema sumnje da će Jokić postati još veća ofanzivna sila u NBA i podsećaće ljude dosta na Dankana, navodi se u zaključku Metjua Hafa.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *