Ivanić: Najveća opasnost za Republiku Srpsku je njena ekonomija

Objavljeno: 3.8.2017.


Srpski član u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanić kaže da bi volio nezavisnu Republiku Srpsku, ali to nije realno. Po njemu najveća opasnost po Republiku Srpsku je njena ekonomija.
Gostujući u emisiji “U žiži”, koja se iz Herceg Novog emituje u programu BN televizije, Ivanić je rekao da je Dejtonski sporazum najbolje rješenje za Republiku Srpsku, ali i za druge u BiH.

Ivanić je rekao da je protiv raspakivanja Dejtonskog sporazuma i po njemu nema zahtjeva za njegovu promjenu.

Najveću opasnost po Republiku Srpsku, Ivanić vidi u katastrofalnoj ekonomiji.

“Republika Srpska ekonomski loše stoji. Republika Srpska se nalazi u nekoj vrsti ekonomske izolacije”, kazao je Ivanić, dodajući da vlast SNSD-a nije imala dobra ekonomska rješenja i da se na tom polju nije slagao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

“Mi u Republici Srpskoj nemamo ozbiljnih investicija. Strani investitori ne dolaze, a mnogi i odlaze. Imamo slučaj da neki odlaze iz Republike Srpske, čak i oni koji su bliski aktuelnoj vlasti i svoj kapital prebacuju u Sloveniju, Srbiju, pa čak i ovdje u Crnu Goru”, rekao je Ivanić.

Na konstataciju novinara kako onda stranka Milorada Dodika dobija na izborima, Ivanić je rekao da narod trpi vlast jer voli Republiku Srpsku, a vlast to žestoko zloupotrebljava.

Govoreći o stanju u regionu, Ivanić je rekao da je dolazak američkog potpredsjednika Majka Pensa ozbiljna poruka regionu i najava “sukoba” velikih na ovom prostoru, ilustrujući to primjerom da kada se “slonovi bore malima neće biti dobro”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *