Borenović: Lakše je naći izgovor, nego prihvatiti odgovornost!

Objavljeno: 3.8.2017.


“Nisu svi političari isti, niti su sve stranke iste. Svako nosi svoj teret odgovornosti jer nosi određenu podršku građana”, rekao je za N1 Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.
Borenović je istakao da ne postoji parlamentarna većina za novi Savjet ministara koja treba da radi svoj posao bez obzira da li je Izvještaj prošao ili ne. To im je zakonska obaveza, naglašava.

“Savjet ministara će ostati u ovom obliku nešto više od godinu dana jer imaju dosta toga za ispuniti zbog čega su izabrani. Dosta korektno su radili svoj posao i dosta stvari je urađeno. Možda nekad zaboravljamo pomenuti dobre stvari koje su urađene u ovom sastavu Savjeta ministara”, kazao je Borenović u razgovoru za N1 i dodao:

“Implementiran je Pravilnik o lijekovima i ostaće dodatnih 30 miliona u džepovima građana, naprimjer. Evropski put ide određenim intenzitetom, međutim postoje politički izazovi kojih će biti. Na to se ne treba posebno obazirati, nego svako treba da radi svoj posao i podnosi izvještaj o tome šta je uradio”, smatra Borenović.

Kada je riječ o koaliciji na nivou BiH i na pitanje ko su bolji saveznici, Borenović kaže:

“Nije dobro govoriti u pravcu s kim je bolja saradnja, mi moramo praviti dogovor u kojem će učestvovati svi. Treba svi da radimo zajedničkim snagama da bi to što smo dogovorili proveli do kraja i da proizvodimo rezultat za dobrobit građana koji žive u cijeloj BiH”, istakao je Borenović.

Kazao je, takođe, da se prečesto koristi floskula da su svi političari isti, što nije slučaj.

“Nisu svi političari isti, nisu sve stranke iste. Svako nosi svoj teret odgovornosti jer nosi određenu podršku građana. Svakog ko nije radio dobro građani trebaju kazniti na izborima”.

O radnom ručku sa Draganom Čovićem kaže:

“Mi smo odmah kazali da nemamo namjeru da razgovaramo u tom formatu gdje će biti Dodik i rekli smo da nema potrebe da budemo na tom sastanku. Sastanak sa ljudima iz opozicije i koji prave probleme na nivou BiH je besmislen i tu nećemo da učestvujemo. Takav način organizovanja sastanka u ovom momentu nije baš najbolji. Sastanci u kojima ćemo sjedati zajedno sa ljudima koji su protiv funkcionisanja zajedno na nivou BiH je besmislen”, dodao je Borenović.

Borenović očekuje da će se smiriti strasti na političkoj sceni.

“Očekujem da se u narednom periodu smiruju političke strasti i govori o tome šta se uradilo, a ne da se traži izgovor za nerad i loše rezultate kod nekog drugog. Uvijek je lakše bilo naći izgovor, a teško prihvatiti odgovornost i reći da rezultati nisu takvi kakvi se očekivalo”.

(N1)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *