Bivši šef FBI piše knjigu sa neotkrivenim anegdotama

Objavljeno: 3.8.2017.


Smenjeni direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komi, piše knjigu u kojoj će, prema navodima izdavača „Fletajron buks“ naći „anegdote za koje se još nije čulo“. Bi-Bi-Si navodi da je Komi poslednjih godina bio u centru pažnje javnosti pošto ga je Hilari Klinton okrivila da je njenom porazu na predsedničkim izborima doprinela odluka šefa Federalnog istražnog […]
Smenjeni direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komi, piše knjigu u kojoj će, prema navodima izdavača „Fletajron buks“ naći „anegdote za koje se još nije čulo“.

Bi-Bi-Si navodi da je Komi poslednjih godina bio u centru pažnje javnosti pošto ga je Hilari Klinton okrivila da je njenom porazu na predsedničkim izborima doprinela odluka šefa Federalnog istražnog biroa da ponovo otvori istragu o načinu na koji je koristila privatni mejl dok je bila državna sekretarka SAD.

Navodi se da se izlazak knjige, koja još nema naslov, očekuje narednog proleća.

Američki Senat je u utorak potvrdio izbor Kristofera Vreja za novog šefa Biroa, gotovo tri meseca nakon što je Džejmsa Komija predsednik SAD Donald Tramp u maju otpustio dok je kao šef FBI vodio istragu o vezama Trampove predizborne kampanje sa Rusijom.

Za izbor 50-godišnjeg Vreja glasalo je 92 člana Senata, dok je pet bilo protiv, javio je Rojters.

Vrej će biti na čelu FBI tokom federalne istrage o optužbama povodom veza između Trampove predsednički kampanje i Rusije. Novi šef FBI obavljao je funkciju visokog zvaničnika u Ministarstvu pravde u vreme predsednika Džordža Buša Mlađeg.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *