Alpina B7 Biturbo je najbrži BMW Serije 7

Objavljeno: 3.8.2017.


Posljednje izdanje Alpinine kreacije na temu najvećeg BMW-a pokreće motor sa 608 KS, što je dovoljno da ultraluksuzna limuzina, čija ukupna dužina iznosi 5.250 milimetara, razvije 330 km/h.
Na kraju se ispostavilo da su u renomiranoj njemačkoj kompaniji Alpina bili preskromni kada su na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi najavljivali da će njihov posljednji B7 razvijati 310 km/h, jer je Alpina kupcima ponudila ultraluksuznu limuzinu koja razvija 330 km/h.

Alpininu najsnažniju “Sedmicu” i dalje pokreće 4,4-litarski V8 biturbo motor u koji je s posljednjim poboljšanjima “smješteno” 608 konjskih snaga, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta sada iznosi 800 Nm.

Za prijenos snage na obje osovine brine ZF-ov 8-stepeni automatski mjenjač, a spomenute brojke dovoljne su da ogromni B7, čija masa iznosi 2.110 kilograma, od 0 do 100 km/h stiže nakon samo 3,7 sekundi.


S obzirom na to da BMW i dalje nema namjeru praviti M7, izvanredna Alpina B7 ostaje jedina opcija kojom se ljubitelji bavarskih automobila ravnopravno mogu suprotstaviti sličnim modelima koje nude u AMG-u, Audiju i Porscheu.

Cijena trkanja u luksuznom okruženju s većim međuosovinskim rastojanjem: 136.583 evra.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *