Savić: Zvezda je emocija, Rio nas debelo koštao

Objavljeno: 2.8.2017.


Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić od srede ponovo je trener Crvene zvezde, a u crveno-bele se vratio, kako je rekao, pre svega zbog emocija.
Trofejni trener je na predstavljaju naglasio da je njegov povratak dobar za srpski vaterpolo.

U mladosti sam voleo da zagorčavam život roditeljima, a sada sebi, očigledno“, našalio se Savić.

Povratak se tiče mojih emocija i istine, da bih vratio osećaj. Bazen je moj život, a ovo je nešto što je dobro za vaterpolo. Kada smo se dogovarali da se posvetim reprezentaciji jedini uslov za povratak bila je moja emotivna stabilnost. Što se tiče plana i programa ne mogu ništa da kažem. U vaterpolu se ne zna od danas do sutra, takav nam je sport“.

Osvrnuo se Savić i na jednu izjavu pred Svetskog šampionata na kojem je Srbija osvojila bronzanu medalju.

Pripremajući se za ovu konferenciju za medije naišao cam na jednu svoju izjavu. Rekao sam da će olimpijska medalja skupo da nas košta, što je ispalo tačno“, rekao je 42-godišnji Savić.

On je istakao da ne zna kakav je plan i program i da je u ovom trenutku jako teško pričati o ambicijama.

U vaterpolu se ne zna šta će biti sutra, a kamoli za jednu sezonu. Teško je pričati o ambicijama. “Plan postoji, rano je da se prave ciljevi pošto se nista ne zna, od samog prvenstva i Jadranske lige, pa dalje. Plan je pre svega da se stabilizuje rad sa mlađim kategorijama, da se generacijski isprati određeni deo momaka, da se štručni štabovi stave u funkcionalno stanje kluba, a sve ostalo u sustini zavisi od organizacije“, rekao je selektor Srbije.

Savić je sa Zvezdom pored evropske titule osvojio i dve “duple krune” u Srbiji 2013. i 2014. godine, a 2013. klubu je doneo i pehar Superkupa Evrope.

Direktor crveno-belih Viktor Jelenić je poželeo dobrodošlicu svom nekadašnjem saigrači i naglasio da Zvezda Saviću još nije isplatila staro dugovanje.

Nama je čast što se Deki vratio, a mnogi bi se zapanjili da koliko je radio u Zvezdi. Kada je odlazio znali smo da će preuzeti reprezentaciju Srbije. Savić je mogao da ode bilo gde a svetu, ali je došao u Zvezdu. Nama su potrebni jaki klubovi, u ovom trenutku ih ima malo”, kaže Jelenić.

On je napomenuo da je Zvezda obezbedila angažovanje Aleksandra Njegovana, kao i doskorašnjih igrača Partizana Nebojše Tohelja, Lazara Dobožanova i Ognjena Stojanovića, a čeka se dogovor sa dvojicom igrača.

Naveo je i da je klub na iznajmljivanje bazena u prethodnom periodu potrošio 75 miliona dinara.

Mi smo plaćali pune cene, plus kamate. Osvojili smo Ligu šampiona sa 550.000 evra, što je najminimalniji budžet u istoriji”, dodao je Jelenić.

Trenutno dugujemo 180.000 evra. Mogli smo da osvojimo ponovo sve i da dugujemo 500.000 evra i prevarimo igrače“.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *