Jelena: I Nole i Viktor i Janko… Nismo mašine

Objavljeno: 2.8.2017.


Jelena Janković rekla je posle još jedne rane eliminacije i predaje da će pokušati da odigra US Open, pa će videti šta dalje jer ovako muči i sebe i publiku.
Ja jesam borbena i volim ovaj sport i volim da se takmičim, ali nažalost moje telo mi ne omogućava da igram na ovom nivou“. Povrede me ubijaju u pojam, izgubila sam i samopouzdanje i volju uopšte i motivaciju. Prošle godine sam imala dve rupture na pektoralnom mišiću, a ova ledja me već duže muče, samo što je sad postalo ozbiljnije, hronična upala, što je verovatno od 17 godina igranja na turu, na betonu“, izjavila je Jankovićeva za Glas Amerike.

Praktično svi srpski teniseri, koji su u poslednjih deset godina ovaj sport učinili izuzetno popularnim muče se sa povredama, a Jelena smatra da je to u neku ruku normalno, jer, kako kaže “nismo mašine“”.

Ne volim da kukam, ali sad sam stvarno došla do stadijuma da mi je teško da izdržavam ove napore. Evo ovde, igrala sam, dobila sam set, i onda da ne mogu da nastavim da igram meč. Mene to boli jer ja nisam tip koji voli da predaje mečeve, uvek igram do kraja, ali stvano ne mogu… A nažalost, eto i Nole i Viktor i Janko, svi imaju neke svoje probleme, verovatno od svih tih napora koje imamo svakodnevno, od putovanja jer naš način života je izuzetno… neobičan, i u neku ruku i nezdrav““.

Nekada najbolja, a trenutno 69, teniserka sveta još ne zna ššta je čeka u nastavku sezone, ali je sasvim sigurno da će pauzirati neko vreme.

„Ja bih volela ako bih nekako mogla da se osposobim koliko-toliko da odigram US Open, pa onda videćemo. Ne mogu da obećam, nisam još napravila konkretne planove šta dalje, šta mi je činiti, ali moram nešto da preduzemem, ovako samo mučim i sebe, a i ovu publiku. Grehota, ljudi dođu da navijaju i stvarno imam puno fanova širom sveta, koji me podržavaju, ali nažalost nisam sposobna, nisam u situaciji da pružim ono što bih mogla da se osećam dobro““, zaključila je Jankovićeva.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *