HBO strahuje od toga šta su sve hakeri uzeli i šta žele zauzvrat

Objavljeno: 2.8.2017.


Vest o hakovanju baza podataka kompanije HBO početkom nedelje najviše je pažnje izazvala zbog mogućnosti objavljivanja predstojeće epizode „Igre prestola“. Nova priča u „Holivud reporteru“, međutim, pokazuje da je najnovije hakovanje velikog filmskog studija potencijalno mnogo veće nego što se prvobitno mislilo.
Tatjana Sigel, scenaristkinja u HBO-u, javila je da su hakeri na više mesta probili baze podataka te kompanije, što pokazuje visok nivo sofisticiranosti. Osim toga, još nije poznato šta hakeri tačno nameravaju da učine sa ukradenim materijalom, pošto još nije poslat zahtev za otkupninu.

Situacija je toliko ozbiljno shvaćena da je, navodno, FBI uključen u istragu, kao i firma za sajber bezbednost koja je pomogla u ublažavanju posledica hakovanja „Soni pikčersa“ 2014. godine.

Scena iz predstojeće epizode „Igre prestola“

Hakovanje „Sonija“ izgleda ništavno u poređenju sa skorašnjim napadom na HBO. Kako je Sigelova objasnila, hakeri su skinuli najmanje jedan i po terabajt materijala, odnosno više od sedam puta od onoga što je „Soniju“ uzeto pre tri godine.

Izvor: HAFINGTON POST

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *