Tramp lično diktirao lažnu izjavu svog sina

Objavljeno: 1.8.2017.


Predsednik SAD Donalnd Tramp lično je diktirao lažnu izjavu u kojoj je njegov sin rekao da je susret s ruskom advokaticom bio fokusiran na usvajanje ruske dece.
Predsednik SAD Donalnd Tramp lično je diktirao lažnu izjavu u kojoj je njegov sin rekao da je susret s ruskom advokaticom bio fokusiran na usvajanje ruske dece.

Ovo tvrdi “Vašington post”, koji podseća da je Donald Tramp Mlađi rekao je da se na sastanku održanom u “Tramp kuli” prvenstveno razgovaralo o programu usvajanja ruske dece i insistirao na tome da to pitanje nije bilo vezano za predizbornu kampanju i navodno mešanje Rusije.

Prema pisanju ovog lista, američki predsednik je diktirao izjavu svoga sina dok je bio u avionu na putu za Vašington sa samita G20 iz Nemačke.

Donald Tramp Mlađi je kasnije tokom jula objavio više mejlova u kojima su otkriveni detalji da je prisustvovao sastanku nakon što su mu obećane “osetljive informacije sa veoma visokog nivoa”, koje su se ticale podrške Rusije i ruske vlade Donaldu Trampu.

Pozivajući se na osobe upoznate sa tokom susreta, “Vašington post” je naveo da je pravni tim američkog predsednika planirao da predstavi susret kao eventualnu nameštaljku demokrata Donaldu Trampu Mlađem i samom Donaldu Trampu.

“Njujork tajms” je ranije preneo da se ruska pravnica Natalija Veseljnicka, koja navodno ima “veze u Kremlju”, 2016. sastala sa najstarijim sinom američkog predsednika, Donaldom Trapom Mlađim, zbog tvrdnji da ima kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Veseljnicka je, međutim, izjavila da nikada nije radila za rusku vladu i demantovala informaciju da je imala neke kompromitujuće informacije o Klintonovoj.

Tramp Mlađi je opisao taj sastanak kao “prazan” i istakao da o njemu nije govorio svom ocu. Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa Veseljnickom “ubrzo se ispostavilo da ona nije imala važne informacije”.

Izvor: Tanjug, B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *