Pucnjava u sudu u Moskvi, ubijeni pripadnici bande

Objavljeno: 1.8.2017.


Nekoliko članova organizovane kriminalne grupe tzv. GTA bande ubijeno je u regionalnom sudu u Moskvi. Oprečne informacije o broju mrtvih – dok agencija “Rojters” javlja da je ubijeno četvoro pripadnika bande, “Tas” navodi da ima troje mrtvih.
Do pucnjave je došlo kada su pripadnici bande, kojima je danas bilo zakazano suđenje, pokušali da pobegnu iz suda, piše RT.

Rojters je javio, pozivajući se na izjavu advokatice optuženih iz te kriminalne grupe, da su od njih 11, koliko je prisustvovalo suđenju, ubijene četiri osobe.

Ona je, kako se navodi, u telefonskoj izjavi rekla da je tu informaciju dobila od glavnog istražitelja zaduženog za taj slučaj.

Kako prenosi Tas, pozivajući se na neimenovani izvor iz Agencije za borbu protiv korupcije, od pet članova bande koji su započeli pucnjavu, troje je ubijeno a dvoje razoružano i odvedeno u pritvor.

RT navodi da je ranjeno dvoje pripadnika obezbeđenja.

Ranije danas, advokatica Sofija Rubaska, koja se nalazila u zgradi u trenutku pucnjave, rekla je da je čula više od 20 hitaca

“Videla sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povređen”, rekla je Rubaska.

Iz zgrade su evakuisani zaposleni i posetioci, a svi sastanci su odloženi, rekla je za RIA Novosti pres-sekretar suda Natalija Osipova.

Bandi GTA je kao terorističkoj grupi pripisivana serija ubistava u Podmoskovlju.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *