Pens: Tramp će potpisati sankcije protiv Rusije

Objavljeno: 1.8.2017.


Predsednik SAD Donald Tramp potpisaće zakon o uvođenju sankcija Rusiji, saopštio je potpredsednik SAD Majk Pens, prenosi Sputnjik.
“Mi želimo da ih ukinemo, ali to će biti moguće samo pod uslovom da Rusija ispuni preuzete obaveze. Nedavni diplomatski koraci Rusije, nažalost, govore drugačije”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, zakon o sankcijama protiv Rusije omogućava predsedniku i Stejt departmentu Sjedinjenih Američkih Država da sprovedu fleksibilniju politiku.

“Potpisivanje od strane Kongresa i predsednika zakona o sankcijama protiv Rusije označava da nastupamo sa zajedničke pozicije. Predsednik Tramp je u Varšavi izjavio da Rusija ponovo nastavlja da podržava terorističke države Iran i Severnu Koreju”, dodao je Pens.

Zakon podrazumeva i mogućnost uvođenja sankcija licima koja nameravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku. U posebnoj tački govori se o težnji Sjedinjenih Država da se suprotstave izgradnji gasovoda “Severni tok 2”.

One thought on “Pens: Tramp će potpisati sankcije protiv Rusije

  1. Sam neka ih uvode,daće Bog obiće im se o glavu.Životinje fađističke.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *