Intel sprema četiri 6-jezgarna Coffee Lake procesora

Objavljeno: 1.8.2017.


Intel je počeo da primećuje negativne rezultate nakon dolaska AMD Ryzen 7 i Ryzen 5 serije procesora, koji nude bolje multi-thread performanse u odnosu na Intel Core i7 i Core i6 Kaby Lake procesore iz sličnog cenovnog ranga. Kompanija sada želi da odgovori na tržišne kretnje sa četiri nova šestojezgarna SKU-a. Po prvi oput od […]


Intel je počeo da primećuje negativne rezultate nakon dolaska AMD Ryzen 7 i Ryzen 5 serije procesora, koji nude bolje multi-thread performanse u odnosu na Intel Core i7 i Core i6 Kaby Lake procesore iz sličnog cenovnog ranga. Kompanija sada želi da odgovori na tržišne kretnje sa četiri nova šestojezgarna SKU-a.

Po prvi oput od “Nehalema”, kompanija ne menja podnožje sa predstavljanjem nove serije mejnstrim mikroprocesora. Osma generacija Coffee Lake desktop procesora će koristiti postojeće LGA1151 podnožje, a možda bi mogla podržavati postojeće ploče preko BIOS nadogradnje, iako Intel planira novu 300-seriju čipova uz ove procesore.

Nova linija šestojezgarnih Coffee Lake procesora se ne sastoji samo od Core i7 modela, već pokriva i srednji segment sa Core i5 procesorima. Jedan od ovih bi čak mogao biti smešten i u segment ispod 200 dolara.

Od četiri potvrđena SKU-a, tu su Core i7-8700K, Core i7-8700, kao i Core i5-8600K i Core i5-8400. Od pomenutih modela i7-8700K i i5-8600K su otključani. Core i7 modeli imaju HyperThreading, sa 12 logičkih CPU-ova i 12MB L3 cache, dok Core i5 nemaju HyperThreading i stižu uz 9MB cache.

Intel planira da pomenute procesore objavi krajem trećeg tromesečja ili tokom četvrog tromesečja.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *