Crnadak i Zvizdić sa Pensom

Objavljeno: 1.8.2017.


Nakon sastanka planiran je i bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.
Delegaciju BiH predvodit će predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovaće 02. avgusta, u svojstvu člana delegacije BiH, na Specijalnom sastanku zemalja članica Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici.

Kako je saopšteno iz MIP BiH. na Specijalnom sastanku, koji se održava u organizaciji Vlade Republike Makedonije, trenutno predsjedavajuće A5 i Crne Gore, potvrđeno je učešće potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa

Nakon sastanka planiran je i bilateralni sastanak delegacije Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Delegaciju BiH predvodiće predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država danas kasno popodne stiže u dvodnevnu posjetu Podgorici, tokom koje će se sastati sa najvišim crnogorskim, ali i regionalnim zvaničnicima.

Pens je najviši zvaničnik SAD koji je ikada posjetio Crnu Goru. Njega će na aerodromu dočekati premijer Duško Marković sa suprugom, pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim infoarmacijama, vazdušni saobraćaj će zbog aviona kojim stiže američki potpredsjenik biti zatvoren do četiri sata.

Samit će okupiti lidere zemalja članica Povelje Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije, ali i zemalja posmatrača Kosova, Srbije i Makedonije.

(Agencije)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *