Audi smanjuje troškove za 10 milijardi evra, okreće se električnim vozilima

Objavljeno: 1.8.2017.


Audi namerava da do 2022. smanji troškove poslovanja za 10 milijardi evra kako bi podržao finansiranje prelaska na proizvodnju električnih automobila, nakon skandala zbog varanja na testovima emisije izduvnih gasova, tvrde izvori upoznati s planovima ovog proizvođača automobila.
Audi planira da u sledećim godinama na tržište lansira pet novih električnih modela. Prvi će biti sportsko terensko vozilo e-tron, koji će se od 2018. godine sastavljati u pogonu u Briselu.

Veći deo ušteda od 10 milijardi evra se odnosi na smanjenje troškova za istraživanje i razvoj, saznaje se od izvora.

Audijev predstavnik za medije iz nemačkog središta u Ingolstadtu odbio je da komentariše napise o tome. Naime, nemački poslovni dnevnik Handelsblatt je u nedeljnom izdanju objavio planove smanjenja troškova i planove profitabilnosti te automobilske kompanije.

Audi želi da oslobodi i sredstva za ulaganja u tehnologiju nulte emisije, razvijajući novu proizvodnu platformu s Porscheom. Deljenjem komponenti i modula oba luksuzna Volkswagenova brenda bi uštedela novac.

Ta kompanija se bori s teškoćama nakon povlačenja automobila s tržišta, istragama i kritikama sindikata i menadžera zbog skandala u vezi emisije kod dizel vozila i svoje strategije nakon tog skandala.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *