Vrijeme je novac: Iznajmili boing 747 za prevoz grafičkih kartica

Objavljeno: 31.7.2017.


Zbog velikog buma majnovanja bitkoina, proizvođači grafičkih kartica su iznajmili boing 747 kako bi grafičke kartice potrebne za ovaj proces, stigle što pre do kupaca.
Budući da bitkoin danas vredi 2.737 dolara, ova kriptovaluta je pokrenula veliki broj majnera širom sveta. To je potvrdio i Marko Streng, šef kompanije „Genesis Mining“.

“Vremena su veoma kritična. Na primer, iznajmljujemo ceo avion da bi dostava grafičkih kartica potrebnih za majnovanje stigle na vreme. Prenošenje brodom dugo traje. Brzina je važna. Zato koristimo najbrži način da dostavimo kartice. Rizikujete gubitak ako na nekoliko dana prekinete majnovanje“

Majneri koji su uložili mnogo spremni su na preokrete koje će tržište u naredom periodu sigurno donositi. A očigledno im dobro ide kada mogu da priušte Boing 747 za prenos grafičkih kartica.

Šta je majnovanje?

Kopanje, rudarenje ili pronalaženje digitalnih valuta na internetu. Potrebna vam je kompjuter za „kopanje“, a najvažnija komponenta je grafička kartica jer se na njoj matematičke operacije mnogo brže izračunavaju. Potom se instalira softer za mining, a sledeći korak je da se pridružite određenom pool-u jer ćete u timu sa drugim majnerima lakše nalaziti novčiće po internetu. Novčići se potom prebacuju u digitalni novčanik.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *