Uhapšen Petar Dušanić i njegov sin

Objavljeno: 31.7.2017.


Petar Dušanić, biznismen iz Prnjavora, i njegov sin, uhapšeni su jutros u ovom gradu, potvrđeno je “Nezavisnim”.
“Oni su se, kada su došle mašine da uklone objekat Autobuske stanice, što je naloženo ranijom odlukom nadležnih institucija, suprostavili izvođenju tih radova”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Obojica su trenutno u prostorijama Policijske stanice Prnjavor, a više informacija očekuje se tokom dana. Dušanić je ranije izjavio da će stanica biti zatvorena ukoliko inspekcija ne bude dozvolila nastavak radova na objektu kako bi bio doveden u redovnu upotrebu.

Nakon što je već jednom odloženo rušenje adaptiranog dijela objekta Autobuske stanice, Dušanić kaže da mu nije bila potrebna nova dozvola za radove, kako to tvrde iz inspekcije, budući da Autobuska stanica ima građevinsku dozvolu koja je izdata 1987. godine.

On navodi da se prilikom rekonstrukcije “nije izašlo iz građevinske linije”, odnosno da postojeći objekat nije proširivan, već je samo ugrađena druga vrsta materijala. “Umjesto metalne rešetke, postavljen je zid i predviđeno je staklo kako bi stanica bila zatvorena zbog prisustva velikog broja ptica koje prljaju ovaj prostor i putnike. Ako je u interes opštine Prnjavor da tako ostane, ja takvu stanicu neću voditi”, rekao je Dušanić.

On kaže da će sam porušiti adaptirani dio, a objekat zatvoriti za saobraćaj, tako da Prnjavor neće imati Autobusku stanicu. U inspekciji kažu da Dušanić nije imao potrebnu dokumentaciju za gradnju, te da je zbog toga više puta upozoravan, nakon čega je uslijedio i nalog za rušenje.

NEZAVISNE NOVINE

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *