Srećne i zdrave uz redovan seks

Objavljeno: 31.7.2017.


Uredan seksualni život je dobar za srce i cirkulaciju, smanjuje bol bolje od analgetika, smanjuje rizik od preglada i infekcija, a ima i niz drugih pozitivnih efekata po zdravlje
AKO imate redovan seks bićete zdraviji, pokazala su istraživanja. U suprotnom, ako iz nekog razloga trpite seksualnu apstinenciju, posle izvesnog vremena možete da se suočite sa neobičnim lupanjem srca, probadanjem u grudima, kočenjem ruku, glavoboljom, nesanicom, depresijom… Ovo se posebno odnosi na žene, ističu stručnjaci.

* Uredan seksualni život je, pre svega, dobar za srce i cirkulaciju. Tokom odnosa srce ima i do 150 otkucaja u minutu, što predstavlja odličan trening. Ako seksualne odnose upražnjavate tri puta nedeljno, rizik od srčanog udara se duplo smanjuje, izračunali su stručnjaci.

* Kvalitetan seks smanjuje bol i do 10 puta bolje od analgetika, tvrde stručnjaci. Osim toga, seksualno aktivna osoba je manje podložna prehladama, gripu i infekcijama, tvrde naučnici.

* Za vreme seksualnog odnosa žensko telo proizvodi duplo više estrogena, što se prepoznaje po sjajnijoj kosi i mekšoj koži. Estrogen je za žene veoma važan jer štiti srce, a dugoročno sprečava pojavu Alchajmerove bolesti i osteoporoze. Znojenje, koje je uglavnom obavezan pratilac, dovodi do čišćenja pora što kožu čini sjajnijom i otpornijom na pojavu dermatitisa.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *