Snažniji Tesla Model 3 stiže naredne godine

Objavljeno: 31.7.2017.


Prvi čovek američke kompanije Elon Musk potvrdio je da će Tesla Model 3 u snažnijem izdanju biti ponuđen kupcima naredne godine.
Do tada, osnovni i najjeftiniji Teslin električni automobil Model 3 od 0 do 100 km/h stiže nakon 5,1 sekunde i razvija 225 km/h, što je daleko od sporog. Pored pomenutih performansi, jednim punjenjem baterija (u verziji s većim kapacitetom) može da pređe skoro 500 kilometara.

Za kupce koji ipak žele još bolje performanse, Tesla će naredne godine ponuditi snažnije izdanje Modela 3 koje, doduše, neće raspolagati potencijalom kojim raspolaže Model S P100D, ali će performanse biti znatno bolje od osnovne tek predstavljene verzije koja je svojim dimenzijama komparativna s modelima D segmenta, a kojom Tesla pokušava da se približi širem krugu kupaca njihovih elektropokretanih automobila.

Od snažnijeg izdanja Modela 3, koji će sigurno pokretati dva elektromotora, očekuje se ubrzanje od 0 do 100 km/h oko tri sekunde, a cena “performance“ verzije ne bi trebalo da prelazi 55.000 evra.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *