Putin bi mogao još da kazni SAD, ali za sada neće

Objavljeno: 31.7.2017.


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da Rusija može da uvede dodatna ograničenja SAD, ali da to, za sada, neće.
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da Rusija može da uvede dodatna ograničenja SAD, ali da to, za sada, neće.

Komentarišući za rusku medijsku kuću VGTRK pooštravanje američkih sankcija protiv Rusije i ruski odgovor na to, Putin je istakao da Moskva i Vašington i dalje imaju opsežnu saradnju u mnogim oblastima, prenosi Tass.

“Mi imamo šta da kažemo i možemo uvesti ograničenja u takvim sferama naših zajedničkih aktivnosti, što bi bilo veoma bolno za američku stranu. Ali, ne smatram da bi to trebalo učiniti, jer bi to nanijelo štetu razvoju međunarodnih odnosa”, rekao je ruski predsjednik.

Istovremeno, Rojters interpretira da je Putin rekao da bi Rusija mogla da razmotri uvođenje dodatnih mjera protiv SAD, ali da se “za sada” protiv takvim potezima.

“Danas sam protiv toga”, istakao je Putin.

Napomenuo je da je Moskva, čak i u trenutnoj teškoj situaciji, posvećena daljoj saradnji sa SAD u oblastima u kojima je saradnja od velikog značaja.

“Imamo dobre planove za saradnju u kosmosu. Na primjer, i naši i američki istraživači su zainteresovani za moguće zajedničke napore u istraživanju Venere”, istakao je Putin, i ocijenio je da se stav SAD prema Rusiji neće skoro promijeniti.

“Čekali smo prilično dugo na bilo kakve pozitivne promjene u stavu SAD prema Rusiji, nadali se da će se situacija nekako promijeniti. Ali, po svemu sudeći, ako ikada dođe do promjena, to neće biti skoro. Mislio sam da moramo pokazati da ništa nećemo ostaviti bez odgovora”, zaključio je Putin.

Ruski predsjednik izjavio je ranije da 755 američkih diplomata mora da napusti tu Rusiju nakon što su SAD uvele nove sankcije Moskvi.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *