Petrić: Previše respektovali Zvezdu

Objavljeno: 31.7.2017.


Trener Rada Gordan Petrić rekao je posle poraza od Crvene zvezde (2:0) na svom terenu da su njegovi igrači u pojedinim situacijama morali da reaguju bolje.
On smatra da njegovi igrači moraju i da izvuku pouke iz poraza ali i da stručni štab mora da istrpi njihove povremene greške.

“Moji igrači su previše respektovali Zvezdu. Osam korni u prvom poluvremenu znači i da smo previše paničili u nekim situacijama. I kada su mislili da je penal, mislim da je moj igrač morao bolje da reaguje u toj šansi”, rekao je Petrić.

Igrači Rada su tražili penal posle duela Lukića i Anđelkovića u prvom poluvremenu utakmice kada je Lukić dobro prošao i čekao dodavanje Vujačića pred golom Zvezde pre nego što je pao.

Utakmica nije bila naročito atraktivna za gledanje, Rad je pogađao stativu i prečku posle šuteva Vica i Vujačića, ali “Građevinari” nisu dali gol.

“Zvezda je iz dve prilike dala dva gola što znači da imaju određeni kvalitet. Momci moraju da izvuku pouke, da vide gde su grešili”, kaže Petrić.

Njegovi igrači su drugi gol primili u nadoknadi vremena, 92. minutu meča kada je popustila koncentracija, a Pešić se našao u dobroj poziciji i glavom matirao Markovića.

“To je ono što mi imamo i to je budućnost kluba. Kada bih pojedinačno išao gde su grešili, to ne vodi ničemu, odlučili smo se za mlade igrače koji imaju određeni kvalitet i to mora da se istrpi”, zaključuje trener Rada.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *