Rusija prikazala pomorsku flotu; Putin: Značajan doprinos borbi protiv terorizma

Objavljeno: 30.7.2017.


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu da ruska pomorska flota daje značajan doprinos borbi protiv terorizma i pirata.
“Danas pomorska flota ne rešava samo zadatke koji su tradicionalno njeni, već i dostojno odgovara na nove izazove, daje značajan doprinos u borbi protiv terorizma i piraterije”, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, sjajne veštine, operativnost i disciplina potvrđuju se i na vojnim vežbama i u borbenim operacijama.

Predsednik Rusije je zahvalio floti za spremnost i “sposobnost za rešavanje složenih zadataka, za dostojno služenje i istrajnu odanost zemlji i narodu”.

U pomorskoj paradi održanoj u vodama Neve i na Kronštatskoj obali, učestvovalo je četrdesetak brodova i podmornica, kao i 40 jedinica avijacije Baltičke, Severne, Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Na paradu je stigao admiralski brod Severne flote – teška nuklearna raketna krstarica “Petar Veliki”, sa podvodnom raketnom krstaricom strateške namene “Dmitrij Donskoj”, preneo je Sputnjik.

Da bi učestvovali na paradi, brodovi su prešli iz mesta stalnog baziranja u Severomorsku, prelazeći Barencevo, Norveško, Severno i Baltičko more.

Posetioci su imali priliku da vide krstaricu “Maršal Ustinov”, veliki protivpodmornički brod “Viceadmiral Kulakov”, fregate “Admiral Makarov” i „Admiral Gorškov”, korvete “Stojki” i 2Soobraziteljni”, velike desantne brodove “Minsk”, “Ivan Gren” i “Aleksandar Šabaljin”.

Takođe su se mogli videti mali protivpodmornički brodovi “Urengoj”, “Zelenodoljsk” i “Kazanjec”, čistači mina “Aleksandar Obuhov”, „”RT-248″ i “BT 115”, raketni čamci “Čuvašija” i “Dimitrovgrad”, mali raketni brod “Gejzer”, desantni brodovi “D-67”, “D-1442” i protivdiverzantski brod “Gračonok”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *