Navaro kaže ‘adios’ Španiji poslije Evrobasketa

Objavljeno: 30.7.2017.


Jedan od najtrofejnijih španskih igrača poslednjih decenija Huan Karlos Navaro rekao je da će mu Evrobasket ovog leta biti poslednje takmičenje sa Španijom.
Navaro i Pau Gasol su nosioci igre španskog nacionalnog tima u različitim starosnim kategorijama. Od devedesetih godina se još proteže njihov uspešni niz.

Od zlata na Evrobasketu za igrače do 18 godina, preko pobede nad SAD na svetskom prvenstvu za igrače do 20 gde su takođe osvojili zlato, Navaro je uvek bio u centru zbivanja.

Olimpijske igre u Sidneju su mu donele debi u seniorskom dresu, a od tada nije propustio nijedan važniji turnir reprezentacije, osim Evrobasketa pre dve i onog pre četiri godine zbog povreda.

Ljubitelji košarke u Srbiji ga ne vole jer je još Jugoslavija u Indijanapolisu 2002. počela da uviđa nacionalni tim Furije koji se stvarao sa mladim snagama koje ga nose.

Od tada do 2009. i pobede u grupi na Evropskom prvenstvu protiv Španaca, Navaro je već imao epitet La Bombe, a Srbija je dugo strepela kada bi se sastajala sa Špancima.

Navaro je sa Španijom osvojio i Svetsko prvenstvo 2006. godine kada je Grčka šokirala Amerikance i olakšala Furiji put do zlata. Osim toga, La Bomba u kolekciji ima i dva zlata sa Evrobasketa (2009, 2011.), dva srebra (2003, 2007.), bronzu iz 2001. u Istanbulu, uz još dva olimpijska srebra (Peking i London).

Pošto je 13. juna slavio rođendan, Navaro se od reprezentacije oprašta sa punih 37 godina. Pau Gasol je još pod znakom pitanja, ali ne bi bilo čudo, da i on kao i La Bomba posle ovog Evrobasketa kaže Furiji ‘adios’.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *