Vučić: Niko ne može da gazi dostojanstvo Srbije

Objavljeno: 29.7.2017.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u petak da je Srbija, svojim mjerama Francuskoj nakon odbacivanja zahtjeva za izručenje Ramuša Haradinaja od strane suda u Kolmaru, željela da pokaže da niko ne može da gazi ponos i dostojanstvo zemlje i njenih građana.
“Mi smo reagovali, ali sarađujemo sa Francuskom. Ako mislite da sam oduševljen odlukom francuskog pravosuđa što su pustili Haradinaja – nisam. Moj posao je da poštujem svoju zemlju i narod, kao i Ustav”, odgovorio je on na pitanje novinara kakvi su efekti mjera koje je predložio prema Francuskoj nakon puštanja Haradinaja. “Nismo pravili mnogo buke.

Nastavićemo da radimo sa Francuskom. Naša obaveza je, međutim, da pokažemo reakciju. Nije trebalo valjda da ne ragujemo i nastavimo pod motom ‘živeli naši divni odnosi, super što nas niste poštovali’“, kazao je Vučić. Kako je rekao, svaki put će prema svakome kao predsjednik odgovoriti tako da štiti interese Srbije, a ne neke druge zemlje.

“Za nas je to bila velika uvreda. Odgovorili smo malim merama, želeći da pokažemo da niko ne može da gazi ponos i dostojanstvo Srbije i njenih građana“, zaključio je on.

TANJUG

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *