Ugovor Nikole Jokića najbolji u NBA

Objavljeno: 29.7.2017.


Jedan od najpoznatijih sportskih sajtova “Bleacher Report” napravio je listu najboljih ugovora u NBA ligi za svaku poziciju.
Po njihovom mišljenju među centrima u NBA ligi, Nikola Jokić trenutno imao najbolji ugovor, u smislu da za “mali” novac daje najveći doprinos timu.

Igrač Denver Nagetsa ima dvogodišnji ugovor vredan 3,1 milion dolara, uz to što mu je druga godina (2018/2019) “team option”, odnosno klub ima pravo uradi šta želi.

Očekuje se da ekipa iz Kolorada “odbije” da iskoristi četvrtu godinu ugovora i da Jokića učini ograničeno slobodnim igračem. U tom slučaju, Jokić će biti u prilici da potpiše multimilionski ugovor sa Denverom.

To što će biti ograničeno slobodan igrač znači da će i druge ekipe moći da ga kontaktiraju, ali će Denverova reć biti poslednja, tj. moći će da izjednače bilo koju ponudu koja stigne za srpskog igrača.

Bličer Riport navodi da je Jokić jedan od lošijih odbrambenih igrača u ligi na svojoj poziciji, ali ga lucidnost u napadu odvaja od drugih, tako da “napadački arsenal” potpuno nadmašuje nedostatke u odbrani.

Ovaj popularni sajt navodi da je Nikolin trenutni ugovor najbolji u NBA, kada sagledamo sve aspekte.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *